Meer­gra­nen­pan­nen­koek met ap­pel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 friszoete appels (bijvoorbeeld Jonagold)
  • 1 pak meergranen pannenkoekmix (400 gram, Albert Heijn)
  • 900 milliliter soyadrink naturel (pak 1 liter, Albert Heijn)
  • 2 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 4 eetlepels vloeibare honing (+ extra voor garnering (pot 450 gram, AH puur&eerlijk biologisch))
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Doe de pannenkoekmix in een kom en roer de soyadrink erdoor met een garde. Voeg de eieren, rozijnen en honing toe en roer door.
  2. Verhit telkens een 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een dunne pannenkoek. Leg wat plakjes appel erop voordat het beslag gestold is en keer daarna. Bak zo nog 11 pannenkoeken. Serveer met extra honing en de poedersuiker.

Zie hier het originele recept!