Ge­vul­de flat­breads met ve­ga­bal­le­tjes en zelf­ge­maak­te feta­dip

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 2 midi komkommers
  • 500 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 15 gram dille
  • 240 gram zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 0,5 eetlepel azijn
  • 420 gram vegetarische balletjes
  • 8 flatbreads
  • 200 gram feta
  • 170 gram Griekse yoghurt 0%
  • 4 gram Griekse kruiden
  • 1 jalapenopeper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de komkommers in dunne plakjes en de tomaten in dunne parten. Snipper de ui en snijd de dille fijn. Laat de olijven uitlekken en halveer in de lengte. Meng de olijven, komkommer, tomaten, rode ui en dille met 1/3 van de olie, de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.
  4. Verkruimel de feta en meng met de yoghurt en de Griekse kruiden tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.
  5. Besmeer de flatbreads met de spread en verdeel de balletjes en een deel van de salade erover. Bestrooi met de jalapeñoringen. Serveer met de rest van de Griekse salade.

Bereidingstip: Liever wat minder pittig? Je kunt de jalapeñopeper er ook los bij serveren.

Tip: Dit is een Allerhande Box gerecht.

Kijk hier voor het originele recept!