Zwar­te­bo­nen-rijst­sa­la­de met avo­ca­do & wit­te kaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 150 gram witte rijst
 • 1 groene paprika
 • 1 avocado
 • 1 limoen
 • 0,5 eetlepels arachideolie
 • 1 theelepel sesamolie
 • 7,5 gram verse koriander
 • 75 gram witte kaas
 • 225 gram HAK zwarte bonen in zak

Bereiden

 1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
 2. Rasp de groene schil van 1 helft van de limoen (bij 4 personen) en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng een ½ el limoensap (bij 4 personen) en het -rasp met de (arachide)olie en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
 3. Snijd de koriander fijn en verkruimel de kaas. Meng de dressing met de rijst en vervolgens met de zwarte bonen (afgieten is niet nodig!), paprika, avocado, koriander en kaas. Serveer met de limoenparten.

Zie hier het originele recept!