Ve­ga­bur­ger met se­sam­may­o­nai­se en kom­kom­mer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eetlepels Bio Today tahini white in pot (sesampasta)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 0,5 komkommer
  • 50 gram radijsjes
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 4 sesambollen
  • 4 vegetarische hamburgers
  • 25 gram cassavekroepoek
  • 1 bakje tuinkers

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Meng de tahini en mayonaise met de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf in de lengte in linten. Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng de komkommer, radijs en azijn met de rest van het sesamzaad.
  3. Snijd de sesambollen open. Gril de helften op de snijkanten 2 min. op de barbecue. Neem van de grill. Gril de burgers 4 min. op de barbecue, keer halverwege. Verkruimel onder tussen de kroepoek.
  4. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de helft van de sesammayonaise en beleg met de komkommersalade. Leg hierop een burger, verdeel de rest van de mayonaise erover en bestrooi met de kroepoek en tuinkers. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

Zie hier het originele recept!