Su­per­snel rijst­pan­ne­tje met tuin­bo­nen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • 400 gram champignonroerbakmix
  • 3 theelepels dragon
  • 275 gram notenrijst
  • 700 milliliter hete groentebouillon van tablet
  • 250 gram diepvries tuinbonen
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 100 gram zuivelspread naturel light
  • 3 bosuien

Bereiden

  1. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de roerbakmix en dragon toe en bak 1 min. op hoog vuur.
  2. Voeg de rijst en bouillon toe, doe de deksel op de pan en kook 12 min. Roer regelmatig. Voeg na 8 min. de tuinbonen toe.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Neem de pan van het vuur. Roer het citroenrasp en de zuivelspread door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en strooi over de rijst. Serveer direct.

Serveertip: Lekker met geraspte Parmezaanse kaas. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Zie hier het originele recept!