Pi­ta met fala­fel en avo­ca­do­sa­la­de

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram verse doperwten
  • 4 grote volkoren pitabroodjes
  • 235 gram falafel
  • 1 eetrijpe avocado
  • 2 stuks babyromainesla
  • 15 gram verse koriander
  • 100 gram geitenkaas blanc 50+
  • 2 eetlepels limoensap

Bereiden

  1. Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom. Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas. Voeg met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.

Variatietip: Houd je van pittig? Breng de avocadosalade op smaak met tabasco red peppersauce.

Zie hier het originele recept!