Ba­mi met pak­soi en ome­let

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 1 struik paksoi
 • 2 zoete puntpaprika’s
 • 1 ui
 • 2 theelepels sesamolie
 • 3 eetlepels zonnebloemolie
 • 3 middelgrote eieren
 • 2 theelepels sambal oelek
 • 175 gram vegetarische gegrilde stukjes (schaal)
 • 250 gram Chinese eiermie
 • 3 eetlepels ketjap

Bereiden

 1. Snijd de onderste 2 cm van de struik paksoi. Snijd de paksoi in repen van 2 cm en de punt­paprika’s in ringen. Snipper de ui. Verhit de sesamolie en 1 el zonnebloemolie in een wok en fruit de ui op laag vuur 2 min. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur 5 min. Bak de laatste minuut het groen van de paksoi mee.
 2. Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei in 3 min. een omelet. Neem uit de pan. Verhit weer 1/2 el olie en bak van de rest van het ei nog een omelet. Snijd de omeletten in reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de vegetarische gegrilde stukjes 2 min.
 3. Kook ondertussen de mie in ruim water met zout in 2 min. beetgaar. Laat uitlekken.Voeg de omelet, gegrilde stukjes en ketjap toe aan het paksoi­mengsel. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Serveer met de mie.

Combinatietip: Lekker met gebakken uitjes.

Klik hier voor het originele recept