Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 struik paksoi
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 ui
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 middelgrote eieren
- 2 theelepels sambal oelek
- 175 gram vegetarische gegrilde stukjes (schaal)
- 250 gram Chinese eiermie
- 3 eetlepels ketjap
Bereiden
- Snijd de onderste 2 cm van de struik paksoi. Snijd de paksoi in repen van 2 cm en de puntpaprika’s in ringen. Snipper de ui. Verhit de sesamolie en 1 el zonnebloemolie in een wok en fruit de ui op laag vuur 2 min. Voeg het wit van de paksoi en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur 5 min. Bak de laatste minuut het groen van de paksoi mee.
- Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit 1/2 el olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei in 3 min. een omelet. Neem uit de pan. Verhit weer 1/2 el olie en bak van de rest van het ei nog een omelet. Snijd de omeletten in reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de vegetarische gegrilde stukjes 2 min.
- Kook ondertussen de mie in ruim water met zout in 2 min. beetgaar. Laat uitlekken.Voeg de omelet, gegrilde stukjes en ketjap toe aan het paksoimengsel. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Serveer met de mie.
Combinatietip: Lekker met gebakken uitjes.
Klik hier voor het originele recept