Canneloni met Spinazie en Ricotta

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 350 g vegetarisch gehakt
  • 600 g verse spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
  • 250 g cannelloni
  • 250 g mascarpone
  • 500 g tomatensaus

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olie en fruit de ui 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger en bak het fijngehakt 2 min. mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie op middelhoog vuur 3 min. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Meng het fijngehakt met de spinazie en ricotta. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal. Meng de mascarpone met de tomatensaus en verdeel de saus over de schaal. Bak de cannelloni in ca. 40 min. goudbruin en gaar in de oven.

Combinatietip: Lekker met knapperig brood.