Verse ravioli met kastanjechampignons en spinazie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram verse ricottaravioli
  • 150 gram pesto
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 400 gram spinazie
  • 20 gram pijnboompitten
  • 200 ml verse slagroom
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten. Zet apart.
  3. Snijd de kastanjechampignons in vieren. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 5 minuten.
  4. Voeg dan de spinazie, de groene pesto en de verse slagroom toe. Verhit het geheel nog gedurende een paar minuten.
  5. Meng de ravioli door de romige pestosaus en garneer de pasta met de pijnboompitten.

Tip: Extra lekker met wat geraspte kaas, zoals parmezaan of grana padano.

Recept van Picnic.