Quiche caprese

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram pruimtomaatjes
  • 15 gram basilicum
  • 75 gram rucola
  • 300 gram quichedeeg
  • 5x eieren
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram geraspte parmezaan
  • 125 gram mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper en zout 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm goed in met 1 eetlepel olijfolie.
  2. Bekleed de quichevorm met de rol quichedeeg. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en snij de basilicum fijn. Doe deze in de quichevorm.
  4. Klop in een kom de eieren los met de kookroom, de geraspte parmezaan, het zout en de peper. Giet over de tomaatjes heen en zorg dat alles goed verdeeld is.
  5. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de bovenkant van de quiche.
  6. Bak de quiche in 50 tot 60 minuten gaar in het midden van de oven.
  7. Maak de rucola aan met de olijfolie. Serveer de quiche met de rucola.

Recept van Picnic.