Japanse woknoedels met knoflookgroenten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram woknoedels
  • 400 gram Japanse wokgroenten
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels cashewnoten
  • 1x broccoli 
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de noedels volgens de verpakking.
  2. Pers de teentjes knoflook uit en snijd de broccoli in roosjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de knoflook kort aan. Voeg na 1 minuut de wokgroenten en broccoli toe en wok het geheel gedurende 5 minuten.
  4. Voeg vervolgens de noedels toe, samen met 6 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels ketjap manis, en verwarm alles 2 minuten.
  5. Serveer de noedels met gemalen zwarte peper en cashewnoten.

Tip: Lekker met gesneden bosui of een lepeltje chilivlokken voor extra pit.

Recept van Picnic.