Falafelbowl met hummus en feta

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 gram falafel
  • 150 ml knoflooksaus
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1x courgette
  • 125 gram verse feta
  • 350 gram couscous
  • 200 gram pikante hummus 

Bereidingswijze

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de komkommer in kleine blokjes en de courgette in plakjes. Halveer de cherrytomaatjes. Verbrokkel de feta.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede koekenpan. Bak hierin de plakjes courgette aan beide zijden op hoge temperatuur (ongeveer 4 minuten). Breng op smaak met zout en peper. Haal de courgette uit de pan en zet opzij.
  4. Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels olijfolie. Bak de falafel hierin in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
  5. Verdeel de couscous over de kommen. Bedek de couscous met de falafel, komkommer, courgette, knoflooksaus, tomaatjes, feta en hummus.

Tip: Extra lekker hartig met een lepel kalamata-olijventapenade. De hummus is niet heel pittig, maar wil je ‘m toch minder pikant? Kies dan voor de naturel hummus!

Recept van Picnic.