Gevuld Turks brood met falafel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4x Turkse broodjes
  • 2x pakjes falafel
  • 600 gram spinazie
  • 125 gram feta
  • 200 gram humus
  • 1 rode paprika
  • Knoflooksaus 
  • Olijfjes 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • zout 

Bereidingswijze

  1. Snij de Turkse broodjes doormidden en zet apart. Pers de teentjes knoflook uit. Snij de paprika in reepjes. Verbrokkel de feta.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de falafel. Zet apart en verhit nog 1 eetlepel olijfolie in dezelfde pan.
  3. Bak hierin gedurende 1 minuut op middelhoge temperatuur de knoflook. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog eens 3 minuten.
  4. Voeg dan, in delen, de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met een snufje zout.
  5. Smeer de Turkse broodjes in met hummus en vul ze met het paprika-spinaziemengsel, de shoarma en de feta. Maak af met knoflooksaus. 

Recept van Picnic.