Libanees platbrood met vega shoarma en tzatziki

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 450 gram vega shoarma
  • 8 stuks Libanees platbrood
  • 1x komkommer
  • 500 gram Turkse yoghurt
  • 150 gram sla
  • 250 gram tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • peper & zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • olijven
  • witte kaas 

Bereidingswijze

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet opzij. 
  2. Pers voor de tzatziki de knoflook uit en rasp een halve komkommer. Meng dit in een kommetje met de Turkse yoghurt. Breng de tzatziki ten slotte op smaak met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. 
  3. Snijd de rode ui in ringen, de rest van de komkommer en tomaat in plakjes en de paprika in reepjes. 
  4. Meng dan de slag met de rode uit, de plakjes komkommer, tomaat en reepjes paprika. Hussel dit goed door met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout. Zet opzij.
  5. Verdeel tot slot de shoarma over de platbroden en rol deze op als een wrap. Ook lekker: warm de platbroden eerst op door ze een beetje nat te maken en te verwarmen in een koekenpan. Serveer samen met de salade en tzatziki.

Tip: lekker met een handjevol geraspte belegen kaas of extra feta en olijven. J

Recept van Picnic.