Paddenstoelenrisotto met mascarpone

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram risottorijst
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 250 gram mascarpone
  • 1 ui
  • 10 gram peterselie
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 80 gram parmezaanse kaas 
  • 100 gram vegetarische spekjes 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de champignons en oesterzwammen in vieren. Snij de peterselie grof en zet apart voor later. 
  2. Bereid de bouillon met 1200 ml water en 2 bouillonblokjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de gesneden ui gedurende 3 minuten. Voeg dan de vegetarische spekjes toe en bak deze in 2 minuten knapperig. 
  4. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak de rijstkorrels glazig. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. 
  5. Voeg vervolgens de gesneden champignons en oesterzwammen toe aan de pan, en bak deze 3  minuten mee. 
  6. Voeg 1 soeplepel bouillon toe aan de risotto en roer goed door. Voeg pas een nieuwe lepel toe als al het vocht bijna is opgenomen. 
  7. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. 
  8. Meng de Parmezaanse kaas en mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel nog een snufje zout. 
  9. Garneer de risotto met de peterselie. 

Recept van Picnic.