Gestoofde pompoen met puntpaprika en kidneybonen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 puntpaprika’s
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 400 gram muskaatpompoenstukjes (zak)
  • 3 eetlepels Mexicaanse bonenkruiden (potje 56 gram Euroma)
  • 400 gram snoepgroente tomatenmix (bak)
  • 2 blikken rode kidneybonen (à 160 gram Bonduelle)
  • 1 bakje platte peterselie (15 gram)
  • 100 gram Griekste stijl yoghurt 0% 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika, pompoenstukjes en bonenkruiden 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Halveer ondertussen de tomaten en laat de rode kidneybonen uitlekken in een vergiet. Voeg de tomaten, kidneybonen en het hete water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 20 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan.

  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met zout, bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt.

Combinatietip: Lekker met zilvervliesrijst. 

Bekijk hier het originele recept