Traybake van zoete aardappel, kikkererwten en knapperige halloumi

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 2 potten kikkererwten
 • 600 gram zoete aardappel
 • 1 aubergine
 • 1 theelepel mild gerookte-paprikapoeder
 • 2 theelepels gedroogde oregano
 • 2 theelepels komijnzaad 
 • 4 eetlepels arachideolie
 • 3 tenen knoflook
 • 450 gram halloumi
 • 1 potje groene olijven met piment
 • 150 gram yoghurt Griekse stijl
 • bakpapier 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd ook de aubergine in stukken van 2 cm.
 2. Meng de paprikapoeder, oregano, het komijnzaad, de olie en zout naar smaak. Meng de kruidenolie met de kikkererwten, zoete aardappel, ongepelde tenen knoflook en aubergine en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
 3. Snijd ondertussen de halloumi in de breedte in plakjes van een ½ cm. Laat de olijven uitlekken.
 4. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de traybake om met de olijven. Verdeel de halloumi erover en rooster nog 15 min. Neem de tenen knoflook van de bakplaat. Verwijder de velletjes, prak fijn en meng door de yoghurt. Serveer bij de traybake.

Bekijk hier het originele recept