Traybake van gnocchi, feta en tomaat

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rode ui
  • 800 gram gnocchi 
  • 200 gram feta 43+
  • 800 gram snoepgroente tomatenmix
  • 5 tenen knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
  • bakpapier 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de gnocchi over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plak feta in het midden van de andere helft van de bakplaat. Verdeel de tomaten en ui rondom de feta. Leg de tenen knoflook in de schil ernaast. Besprenkel alle ingrediënten met de olie en bestrooi de gnocchi met zout. Bak alles ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de tomaten en feta in een ruime kom. Knijp de knoflook uit de schilletjes en voeg samen met de kruiden toe. Roer tot een grove saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de gnocchi erdoor en serveer.

Bekijk hier het originele recept