Kikkererwtenbowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 1 blik kikkererwten (400 gram)
 • 500 gram zoete aardappelen
 • 1 eetlepel garam masala
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 300 gram biologische driekleurenquinoa
 • 100 gram babyspinazie
 • 0,5 bakje munt (à 15 gram)
 • halve rode peper
 • 150 gram Griekse yoghurt
 • schone theedoek
 • bakpapier

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spreid ze uit op een schone theedoek en dep droog. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
 2. Meng de kikkererwten en aardappelblokjes met de garam masala en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep na 10 min. om.
 3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de spinazie en de rest van de olie door de nog warme quinoa.
 4. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Snijd het steeltje van de halve peper. Halveer de halve peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn. Meng samen met de munt door de yoghurt. Verdeel de quinoa over de kommen.
 5. Verdeel de kikkererwten en aardappelblokjes erover en schep er een lepel yoghurtsaus op.

Bekijk hier het originele recept