Tortellini met tomaat-olijvensaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • olijfolie
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt 
 • ongeveer 400 gram cherrytomaten, gehalveerd
 • snuf chilipeper(vlokken)
 • 75 gram groene olijven zonder pit, in plakjes
 • handje basilicum, iets kleiner gescheurd
 • 400 gram tortellini met kaas- of spinazievulling
 • eventueel 100 gram Parmezaanse kaas, in snippers

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 3-4 minuten mee. Voeg de chilipeper, olijven, zout en de helft van de basilicum toe. Voeg 150 ml water toe en kook zachtjes circa 10 minuten. 

  2. Kook in tussen de tortellini beetgaar. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep de tortellini door de saus. Schep de pasta op borden. Bestrooi met de rest van de basilicum en eventueel de kaas. 

Recept van de Dekamarkt