Vega poké bowl

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 250 gram sushirijst
 • 7 eetlepels rijstazijn
 • 250 gram tempeh
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 3 eetlepels ahornsiroop
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 3 eetlepels sesamzaad
 • 1 eetrijpe mango
 • 0,5 komkommer
 • 2 eetrijpe avocado’s
 • 200 gram sojabonen (koelvers)

Bereidingswijze

  1.  Giet de rijst in een vergiet en spoel hem totdat het water bijna helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 5 el rijstazijn (per 4 personen) en eventueel wat zout door de warme rijst en laat de rijst 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
  2. Doe de tempeh in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water, let op: de zeef mag het water niet raken. Doe de deksel erop en stoom de tempeh 10 min. (Door de tempeh te stomen absorbeert­-ie straks beter de marinade en krijgt­-ie meer smaak.)

  3. Meng ondertussen de sojasaus met de ahornsiroop, olie, de rest van de rijstazijn en ⅔ van het sesamzaad in een kom. Snijd de tempeh in blokjes van ca. 1 cm en voeg toe aan de marinade. Schep om en laat afgedekt minstens 15 min. marineren in de koelkast.

  4. Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de halve komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

  5. Verhit een koekenpan met antiaanbak­laag en bak de tempeh op middelhoog vuur in ca. 5-­6 min. rondom bruin. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de mango, komkom­mer, avocado, sojabonen en tempeh erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.

Bekijk hier het originele recept