Rijstsalade met edamame bonen, avocado en peen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram basmatirijst
  • 1 limoen
  • 75 gram zuivelspread naturel light
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 2 blikjes edamame bonen (à 155 gram, Bonduelle)
  • 150 gram peen julienne 

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af
 in een vergiet, spoel onder lauw stromend water en laat uitlekken.


  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de zuivelspread met de sesamolie, het limoensap en -rasp. Breng op smaak met peper en zout.


  3. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Spoel de edamame bonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.


  4. Meng de rijst met de dressing, avocado en peen julienne.
 Verdeel de edamame bonen erover.

Bekijk hier het originele recept