Noedelsoep

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 1 prei
 • 200 gram winterpeen
 • 300 gram shiitake
 • 5 tenen knoflook
 • 3 eetlepels arachideolie
 • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
 • 0,5 theelepel zout
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels mirin 
 • 20 gram gember
 • 2 eetlepels sesamzaad
 • 1 bosje salade-ui (6 stuks)
 • 2 eetlepels misopasta
 • 250 ml ongezoete sojamelk
 • 4 eieren
 • 80 gram organic ramen noedels
 • 1 blikje bamboescheuten (227 gram)
 • 100 gram taugé
 • 1 norivel

Bereidingswijze

 1. Was de prei en houd deze met een tang direct op een middelhoge vlam van je gasfornuis. Rooster ca. 5 min. totdat de schil wat zwartgeblakerd is. Keer regelmatig en snijd in stukken. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Snijd ⅓ van de shiitake in plakken. Plet de tenen knoflook.

 2. Verhit ⅓ van de olie in een soeppan en fruit de prei, knoflook en winterpeen ca. 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de gesneden shiitake, peperkorrels en het zout toe. Voeg het water, ⅓ van de sojasaus en de mirin toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur koken. Zeef de bouillon en laat goed uitlekken (je houdt ca. 850 ml bouillon over per 4 personen).

 3. Snijd de gember fijn en stamp de sesamzaadjes fijn in de vijzel. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Verhit ⅓ van de olie in een pan en bak de gember en het witte gedeelte van de salade-ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de misopasta, geplette sesamzaadjes en de rest van de sojasaus toe en roer goed door. Voeg de sojamelk geleidelijk toe en roer tot de miso is opgelost. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en breng op smaak met peper. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook daarin de eieren 6 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.

 4. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de shiitake in vieren. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de shiitake 4 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Verdeel de noedels over wijde kommen. Schenk daar de hete bouillon over. Leg het ei, de bamboescheuten, gebakken shiitake, taugé en het groene van de salade-ui erbij. Knip het norivel in brede rechthoekjes en steek aan de zijkant in de soep.

Bekijk hier het originele recept