Henna Gadra’s Tajine

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2-3 grote Marokkaanse aardappels
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 klein bosje peterselie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 eetlepel versgemalen komijn
  • peper en zout
  • Marokkaanse olijfolie 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de (hout)oven voor op 180 °C. Schil en was de aardappels, snijd in grote parten en verdeel over de bodem van de tajine.

  2. Was de tomaten en snijd in stukjes. Pel en snijd de ui in stukjes. Was en snijd de peterselie fijn. Verdeel over de aardappel.

  3. Meng de specerijen, wat peper en zout, de olijfolie en het water in een kom. Giet over de aardappels in de tajine.

  4. Laat de tajine afgedekt in ongeveer 40 minuten gaar worden. Je kunt de tajine ook, met of zonder deksel, op het fornuis gaar laten worden. Het is het lekkerst als bijna al het water verdampt en de onderste laag aardappel lekker is aangekoekt op de bodem.

Kookstaptip – Geen tajine? Gebruik dan een oven- schaal of stoofpan.
Serveertip – Heerlijk met versgebakken brood.
Variatietip – Je kunt voor dit gerecht 2-3 grote vastkokende aardappelen gebruiken. Kies hiervoor de voordeelverpakking; de aardappelen hierin zijn vaak groter dan in kleine verpakkingen.

Bekijk hier het originele recept