Aardappeltortilla met allioli en salsa

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram aardappelschijfjes (zak koelvers)
  • 2/3 zakje peterselie (à 30 gram)
  • 100 gram manchego
  • 6 witte scharreleieren
  • 5 eetlepels allioli
  • 1 potje paprika rode reepjes (310 gram)
  • 400 gram trostomaten

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

    2. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de manchego. Klop de eieren los en meng met ⅗ van de allioli, de geraspte kaas, de helft van de peterselie en versgemalen peper.


    3. Verdeel de aardappelen en ui over de bodem van de ovenschaal en verdeel het ei-kaasmengsel erover. Bak de tortilla in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.


    4. Laat ondertussen de paprikareepjes uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika in een hoge beker. Pureer
 2 à 3 sec. met de staafmixer tot een grove salsa. Meng de rest van de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

    5. Neem de aardappeltortilla uit de oven en serveer met de tomaten-paprikasalsa en de allioli.

Bekijk hier het originele recept