Venkelquiche met spinazie en vega spek

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 125 gram vega spekreepjes
  • 2 venkelknollen
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
  • 200 gram spinazie 
  • 5 witte scharreleieren
  • 150 gram verse roomkaas knoflook & fijne kruiden (bakje Paturain)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 6 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de onderkant en groene stelen van de venkelknollen en snijd de knollen in parten van ongeveer 1 centimeter dik. Voeg de venkel, peper en zout toe aan het spek en bak 8 minuten mee. Schep regelmatig om.
  2. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Voeg de helft van de spinazie in delen toe aan het venkelmengsel en laat slinken. Doe de rest van de spinazie samen met de eieren en roomkaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer. 
  3. Verdeel het venkelmengsel over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche ongeveer 45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertemperatuur. Lekker met veldsla. 

Bekijk hier het originele recept