Aardappelsalade met radijs en tuinkers

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 3 salade-uitjes
  • 1 bosje radijs
  • 150 ml appelciderazijn
  • 1 venkelknol
  • 1 bakje bieslook (25 gram)
  • 1 bakje tuinkers 
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels karnemelk
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • mandoline (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Boek de aardappelen schoon. Snijd ze in plakken van ongeveer één centimeter dik en kook ze in gezouten water in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen. 
  2. Snijd de onderkant van de salade-ui en snijd de stengels in dunne ringen. Was de radijsjes met het blad grondig, dep droog met een schone theedoek. Haal ze los van het blad en verwijder de worteltjes. Snijd de radijsjes in heel dunne plakken. Laat het blad heel. Schep de ui en radijsplakjes om met de azijn en laat 5 minuten staan. 
  3. Maak ondertussen de venkel schoon en snijd hem in zo dun mogelijke plakken, eventueel met een mandoline. Snijd het venkelgroen fijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de tuinkers los van de bodem. 
  4. Meng de mayonaise, karnemelk, mosterd, suiker en 1 eetlepel azijn van de radijs en salade-ui tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Laat de radijs en salade-ui uitlekken. Meng in een ruime kom de aardappelplakjes, venkel, bieslook, tuinkers, bosui en radijs. Giet 2/3 van de dressing eroverheen en schep om. Meng tot slot het radijsblad erdoor. Verdeel de salade over een schaal en besprenkel met de rest van de dressing. 

Bekijk hier het originele recept