Salade met roerei-tofu en tuinkers

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 0,5 krop sla
  • 0,5 pakje gerookte tofu
  • 1 ei
  • 1 scheutje tamari
  • 0,5 bakje tuinkers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel (appel)azijn
  • 1 eetlepel (ahorn)siroop of 1 theelepel honing

Bereidingswijze

Sla wassen en in stukjes scheuren of snijden. Tofu in kleine blokjes snijden. Olie verwarmen in een koekenpan. Tofu op een middelhoog vuur in ongeveer 20 minuten krokant bakken. Vuur laag zetten, afblussen met tamari en ei toevoegen. Blijven roeren totdat al het ei gestold is. Olie, azijn en siroop door elkaar roeren. Dit gaat makkelijk met een hele kleine garde. Tofu over de salade verdelen. Dressing erover gieten. Tuinkers afknippen en over de salade strooien. 

Bekijk hier het originele recept