Risotto met raapstelen en rucola

Ingrediënten

Voor 2 personen

 • 1 grote ui
 • 1 teen knoflook
 • 200 gram raapstelen
 • 30 gram rucola
 • 2 eetlepels ongezouten roomboter
 • 350 ml groentebouillon
 • 150 gram risottorijst
 • 40 gram Parmezaanse kaas
 • 0,5 theelepel versgemalen zwarte peper 
 • Stokbroodje met kruidenboter

Bereidingswijze

 1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de raapstelen en rucola grof. Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg de raapstelen toe en laat al omscheppend slinken.
 2. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst al roerend zonder deksel op de pan in 15-20 min. gaar. Roer af en toe en voeg zo nodig meer bouillon (of water) toe. Rasp ondertussen de kaas. Schep als de rijst gaar is de Parmezaan erdoor. Meng ook de rucola en de zwarte peper erdoor en zet het vuur uit.

Bekijk hier het originele recept