Wittechocoladedadelbonbons

Ingrediënten

Voor 12 porties

  • 200 gram witte chocolade
  • 250 gram medjool dadels
  • 20 gezouten amandelen 
  • 50 gram pure chocolade 

Bereidingswijze

  1. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en doe in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (niet kokend) en roer tot de chocolade is gesmolten. 
  2. Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en vervang ze door een gezouten amandel. 
  3. Leg een vel bakpapier op een schaal. Prik de dadels op een vork en dompel ze in de gesmolten chocolade. De chocolade die je overhoudt, kun je hard laten worden en bewaren. 
  4. Leg de chocoladedadels naast elkaar op de schaal en laat afkoelen tot de chocolade is opgestijfd. Zet eventueel in de koelkast. 
  5. Hak de pure chocolade fijn en smelt deze op dezelfde manier als de witte chocolade. Vouw een spuitzakje van bakpapier* en vul met de pure chocolade. Maak een zigzagstreep van pure chocolade op de dadelbonbons. Plak er met een beetje pure chocolade de gezouten amandel op. 
    * Knip uit bakpapier een driehoek van 30 x 15 x 15 cm. Draai de lange zijde tot de helft naar binnen rol door tot je een spuitzak hebt. Zet het papier vast door de brede kant van het spuitzakje om te slaan. Vul het eerst met chocolade voordat je er een punt af knipt! Zien hoe het moet? Je vindt op YouTube een heleboel filmpjes. Zoek op: ‘spuitzakje maken’. 

Recept van Picnic