Voorjaarsstamppot met prei

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 1 kg kruimige aardappelen
 • 200 ml melk
 • 60 gram boter
 • 1 groentebouillonblokje
 • 800 gram grof gesneden prei
 • 250 gram champignons in kwarten
 • 220 gram blokjes komijnekaas

Bereidingswijze

 1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Spoel ze af, zet ze voor de helft onder water en breng aan de kook met een deksel op de pan. Voeg eventueel zout toe. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. 
 2. Verhit de melk en 50 gram boter in een ruime pan tot de boter is gesmolten en de melk kookt. Voeg het bouillonblokje toe en schep de prei er in 2 porties door. Voeg de tweede portie toe zodra de eerste is geslonken. Stoof de prei 5 minuten met een deksel op de pan. Schep halverwege om. 
 3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 3 minuten tot ze kleur hebben. Breng op smaak met peper en zout. 
 4. Giet de aardappelen af en laat ze 1 minuut uitdampen op laag vuur. Stamp ze fijn en schep de gestoofde prei met stoofvocht en de komijnekaas door de aardappelen. Serveer de stamppot met de gebakken champignons.

Recept van Picnic