Sperziebonensalade

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram sperziebonen
  • halve citroen
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • halve theelepel kaneel
  • halve theelepel chilipoeder
  • 15 gram verse munt
  • 410 gram gekookte kikkererwten
  • 125 gram verse fetakaas 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en laat de puntjes zitten. 
  2. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook ze in 5 minuten beetgaar en giet af. Spoel koud onder stromend water
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers de citroenhelft uit. Meng de citroenrasp en het citroensap met de olie, kaneel en chilipoeder. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Houd een paar mooie topjes apart. 
  4. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken. Schep ze in een kom om met de sperziebonen, de dressing en de muntblaadjes. Serveer de salade op een schaal en verkruimel er de feta boven. Garneer met e munttopjes. 

Serveertip:
Lekker met knapperig afgebakken brood. 

Recept van Picnic