Broccoli met cashewnoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 stuks broccoli
  • 250 gram kasatanjechampignons
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 centimeter verse gemberwortel, geraspt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 125 gram oven roasted cashewnoten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in roosjes van 3 a 4 centimeter. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en rode uien in partjes. 
  2. Verhit de olie in een wok en voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe. Bak 1 minuut al omscheppend.
  3. Voeg de broccoli, champignons, uien en 75 ml water toe. Roerbak alles 7-8 minuten tot de groenten beginnen te kleuren. 
  4. Schep de cashewnoten, ketjap en sesamzaad erdoor en bak samen nog 2 minuten. 

Serveertip:
Lekker met noedels of witte rijst. 

Recept van Picnic