3 smaakboters

Ingrediënten

Voor 10 porties

  • 300 gram plantaardige roomboter, op kamertemperatuur
  • 5 gram bieslook, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 eetlepel truffeltapanade
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt 
  • 1 takje tijm, blaadjes fijngehakt. 

Bereidingswijze

  1. Gebruik per smaakboter 100 gram boter. 
  2. Voor de bieslookboter met zeezout: roer de boter zacht en meng er dan de bieslook, knoflook en het zeezout door.
  3. Voor de truffelboter: roer de truffeltapanade door de zachte boter. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Voor de paprika-tomaatboter: roer het paprikapoeder, de zongedroogde tomaatjes en tijm door de zachte boter. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Doe de smaakboters in potjes, desk af en bewaar in de koelkast tot gebruik. Je kunt ze dan 3 dagen bewaren. 

Recept van Picnic