Ve­ge­ta­ri­sche qui­che lor­rai­ne

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 el arachideolie
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager vegaspekreepjes
  • 1 rol rol vers bladerdeeg
  • 150 g geraspte emmentaler
  • 5 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.

Combinatietip:
Lekker met fijngesneden bieslook.

Variatietip:
Vervang 1 pakje spekjes met mangold 

Bekijk hier het originele recept