Chinese kool met bonen en maïs

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kleine Chinese kool
  • 1 ui, gesnipperd
  • scheutje olie
  • 1 potje gekookte zwarte of bruine bonen
  • 1 potje gekookte maïs
  • evt een paprika, in stukjes
  • 1 tl Mexicaanse kruiden of taco kruiden
  • zout

Bereidingswijze

Snijd de kool in smalle repen en stoof ze in een paar minuten gaar met olie, een scheutje water en een mespuntje zout. Kook de rijst. Fruit ui met de kruiden en evt paprika in olie en voeg er de bonen en maïs aan toe. Laat het geheel goed doorwarmen. Serveer deze maaltijd feestelijk op een grote wijde schaal: de onderste laag de rijst, daarop de kool en daar bovenop het gekruide bonen-maïsmengsel. Het kan natuurlijk ook op ieder bord apart feestelijk opgediend worden. Lekker met oranje yoghurt (zie recept) of met een andere frisse salade.

Bekijk hier het originele recept