Knolselderijstamppot met prei

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 250 gr knolselderij
  • 250 gr aardappels
  • 1 kleine ui
  • 200 gr prei
  • handje geraspte kaas
  • scheut soja melk
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukjes. Schil ook de aardappels en snijd grote aardappels in stukken. Zet een pan water op en kook de aardappels en knolselderij circa 20 minuten.
  2. Snijd de ui, prei en spek in stukjes. Bak de ui, prei en spek in een pan circa 5-6 minuten totdat de prei zacht is en de spek goed gebakken. Als de aardappels en knolselderij zacht gekookt zijn, zet je het vuur uit en giet je het water af. Stamp de aardappels en knolselderij fijn met scheut melk, snufje zout en peper en een handje geraspte kaas. Meng vervolgens de ui, prei en spek door de gekookte aardappels/knolselderij. Eet smakelijk en geniet van je knolselderijstamppot.

Bekijk hier het originele recept