In­di­a­se kor­ma met ei, spi­na­zie & bloem­kool­rijst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 centimeter verse gember
  • 2 eetlepels (arachide)olie
  • 140 gram korma currypasta
  • 400 milliliter tomatenblokjes knoflook-ui
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 4 eieren
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 800 gram bloemkoolrijst
  • 400 gram spinazie

Bereidingswijze

  1. Schil de gember en snijd fijn. Verhit 1/2 van de olie in een wok of hapjespan en bak de gember en currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de tomaten en kokosmelk toe, breng al roerend aan de kook en laat 6 min. afgedekt op laag vuur stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kook ondertussen de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. Schep uit de pan en laat de spinazie in dezelfde pan al omscheppend slinken.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst, spinazie en korma over diepe borden. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met het amandelschaafsel.

Zie hier het originele recept