Ge­roos­ter­de au­ber­gi­ne met lin­zen & kom­kom­mer­cous­cous

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 2 theelepels harissa pikant
  • 2 eetlepels traditionele olijfolie
  • 100 gram couscous
  • 125 milliliter kokend water
  • 0,5 komkommer
  • 7,5 gram verse platte peterselie
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 205 gram HAK linzen in zak
  • 3 eetlepels Turkse yoghurt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Meng de harissa met de helft van de olie en besmeer de aubergine helften ermee. Leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak ca. 30 min. onder het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.
  3. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het limoensap, de helft van de peterselie en de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de auberginehelften uit de oven en verdeel de linzen en Turkse yoghurt erover. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de komkommercouscous.

Zie hier het originele recept