Nasi met ham, ei en pittige paksoi

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gram basmatirijst
  • 4 centimeter verse gember
  • 1 verse rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram gekookte achterham
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 struiken paksoi
  • 3 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal akoelen. Dit kan ook een dag van tevoren.
  2. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de peper en de knoflook fijn. Snijd de ham in piepkleine stukjes. Klop de eieren los. Snijd de paksoi in repen van 2 cm.
  3. Verhit ⅓ van de sesamolie en ½ van de zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin op laag vuur de gember, de helft van de peper en knoflook 3 min. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Voeg in gedeelten de afgekoelde rijst toe. (Afgekoelde, drogere rijst bakt beter en geeft een lekkerder resultaat.) Ga door tot alle rijst warm is. Voeg de ham toe en warm 2 min. mee. Doe alles over in een schaal en houd warm onder folie. Maak de wok schoon.
  4. Verhit de rest van de sesamolie en zonnebloemolie in de wok. Voeg de rest van de peper en de paksoi toe en roerbak 2 min. Serveer bij de nasi.

Combinatietip: Lekker met ketjap.

Zie hier het originele recept!