To­ma­ten­ri­sot­to met cho­ri­zo, spi­na­zie en wit­te kaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 25 gram roomboter (of margarine)
 • 300 gram risottorijst
 • 400 gram tomatenblokjes in blik
 • 1 liter kippenbouillon van tablet
 • 150 gram Spaanse chorizo
 • 600 gram verse spinazie
 • 150 gram Apetina pakjes witte kaas

Bereiden

 1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.
 2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in dunne plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten, voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.
 3. Verkruimel de witte kaas. Neem de risotto van het vuur en roer ⅓ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de diepe borden en verdeel de spinazie en chorizo erover. Bestrooi met de rest van de witte kaas.

Zie hier het originele recept!