Spi­na­zie­sa­la­de met spek, ei en spi­na­zie-yog­hurt­dres­sing

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 middelgrote eieren
  • 1 eetrijpe avocado
  • 150 milliliter Arla biologische yoghurt
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel
  • 400 gram spinazie
  • 70 gram uitgebakken ontbijtspek

Bereiden

  1. Kook de eieren 6½ min. zodat het eiwit gestold is en de dooier nog zacht. Laat schrikken en pel ze.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de helft van de avocado samen met de yoghurt en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  3. Pureer er in delen ¼ van de spinazie door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de rest van de spinazie in een ruime schaal. Breek het spek in stukjes en strooi over de spinazie. Snijd de rest van de avocado in plakjes en verdeel er ook over. Halveer de eieren en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en serveer.

Serveertip: Lekker bij lekkerbekjes of pasta carbonara (dan is het recept niet meer glutenvrij).

Kookstaptip: Je kunt ook zelf reepjes ontbijtspek uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier om ze lekker knapperig te krijgen.

Zie hier het originele recept!