Ma­rok­kaan­se kip­stoof met ci­troen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 380 gram scharrelkipdijfilet
  • 1 eetlepel ras el hanout specerijenmelange
  • 2 eetlepels traditionele olijfolie
  • 500 gram winterpeen
  • 3 rode uien
  • 200 milliliter water
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 citroen
  • 250 gram diepvries tuinerwten

Bereiden

  1. Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken. Bestrooi de stukken met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de olie in de tajine of hapjespan en bak de kip rondom bruin
  2. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de rode ui in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip, schep om en bak nog 2 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de kippenbouillontablet erboven. Zet de kegelvormige deksel op de taijne of leg de deksel op de hapjespan en laat 25 min. op laag vuur stoven.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten.
  4. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe aan de tajine of hapjespan. Neem de deksel eraf, bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten.

Combinatietip:

Lekker met kruidencouscous.

Tip:

Een tajine is een aardewerken stoofpot die vooral in de Arabische keuken wordt gebruikt. Heb je er geen? Je kunt dit gerecht ook in een stoof- of hapjespan met deksel bereiden.

Klik hier voor het originele recept!